English Shqip

Lajmet

Nënkryetarja e Kuvendit të Republikës së Kosovës znj. Aida Dërguti vizitoi Kryqin e Kuq të Republikës së Kosovës 22.03.2019

Nënkryetarja e Kuvendit të Republikës së Kosovës znj. Aida Dërguti vizitoi Kryqin e Kuq të Republikës së Kosovës. Gjatë këtij takimi znj. Dërguti u njoftua nga afër për punën, aktivitetet dhe sfidat që ka Kryqi i Kuq i Republikës së Kosovës Shoqatë Kombëtare.

E falënderojmë znj.Dërguti për vizitën.

Vice Speaker of the Assembly of the Republic of Kosovo Ms. Aida Dërguti visited the Red Cross of the Republic of Kosovo. During this meeting Mrs. Dërguti was briefly informed for the work, activities and challenges of the Red Cross of the Republic of Kosovo National Society.

We thank Ms. Dërguti for the visit.

Kryqi i Kuq i Kosovës - Dega Gjakovë 12.03.2019

Redona Kuqi - Jahaj dhe Valdrin Jahaj, nga biznesi familjar (çanta punëdore) i dhuruan Kryqit të Kuq të Kosovës-Dega Gjakovë donacion në vlerë 500 E.
Ky donacion erdhi duke iu falenderuar emisionit OXYGEN të udhëhequr nga Z.Besim Dina.

Kryqi i Kuq i Kosovës dega në Gjilan 12.03.2019

Me ndërmjetësimin Kryqit të Kuq të Kosovës - Dega Gjilan, me datën 08.03.2019, MSU Ci.Mi.C. - Karabinieret Italian dhuruan 15 kompjuter për SH.F.M.U. "AGIM RAMADANI" në Zhegër.

Parimet Themelore të Lëvizjes së Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe. 12.03.2019

Me date 06.03.2019 kishim takim në zyrat tona me inspektorët e drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim, të cilëve ju prezantova Planin e Reagimit Emergjent për Mbrojtje nga Fatkeqësitë Natyrore dhe Fatkeqësitë tjera si dhe Procedurat standarde Operative, i njoftova edhe për 
Misioni i KK Kosovës:
Lehtësimi i vuajtjeve të individëve dhe komuniteteve të rrezikuara, përmes programeve të fokusuara, me prioritet dhe të qëndrueshme, si ndihmëse e autoriteteve qendrore e lokale, në pajtim me Parimet Themelore të Lëvizjes së Kryqit të Kuq dhe Gjysmëhënës së Kuqe.

Pakon Minimale Fillestare të Shërbimeve (MISP) për Shëndet Seksual dhe Riprodhues (SHRS) 12.03.2019

Pakon Minimale Fillestare të Shërbimeve (MISP) për Shëndet Seksual dhe Riprodhues (SHRS)

Kryqi i Kuq i Kosovës mbajti takimin koordinues me Sekretarët e degëve të KKK në të cilat është duke u implementuar projekti MISP.

The Minimum Initiative Service Package (MISP) for Sexual and Reproductive Health (SHRS)

Red Cross of Kosova held a coordinating meeting with the Secretaries of the RCK branches in which the MISP project is being implemented.